2016年4月13日星期三

Nyresygdom venligt Cooking


  Her er en artikel skrevet af Duane Sunwold og vi håber, det vil være nyttigt for patienter med CKD
  PROTEIN
  Jeg forsøger at sænke mængden af ​​animalsk protein (findes i oksekød) eller udskift animalsk protein i min kost med et plantebaseret protein som tofu, korn, seitan (en hvede protein), bælgfrugter (bønner) eller couscous. Når jeg beslutter om en plante-baseret substitution, er min næste hurdle at gøre op for den variant, jeg har fjernet. Jeg kan tilføje flere ikke-natrium (ikke-salt) krydderier som en salt-fri grille krydderi blanding til kød eller fisk og skaldyr i tilberedningen. Jeg forsøger også at øge smagen ved at ændre madlavning metode ligesom ristning grøntsager for at tilføje flere varianter i til madlavning væske til supper og saucer. Ved tilberedning med tofu jeg marinere natten over for at tillade varianter, der skal absorberes af tofu. Jeg bruger også en tør-rub blanding af urter på plante-baserede proteiner for at tilføje mere smag.
  Saucer Foods skal undgås for fase 3 Kronisk nyresvigt
  Nogle plante-baserede retter, ligesom grillet tofu eller seitan, kan blive tør. For at forbedre kvaliteten af ​​aromaen Jeg vil tilføje en sauce, tilfører fugt og smag i skålen. Jeg bruger krydret, fortykket ris mælk i stedet for de traditionelle fløde saucer. Ved ulmende ristede grøntsager og krydderier i ris mælk før fortykkelse, er varianter lov til at blande sammen. En anden vigtig madlavning teknik er at bruge hjemmelavede brændt vegetabilske lager (se opskrift nedenfor). Mine gamle europæiske kok-instruktører jeg studerede under lært mig, at en flavorful bestand altid vil forbedre smagen af ​​en parabol.
  SODIUM hjem afhjælpe for fase 4 kronisk nyresygdom
  At holde styr på min natrium er den mest vanskelige udfordringer, fordi natrium er i så mange forskellige fødevarer, krydderier og kombinationer af krydderier blandinger. Jeg fjernede hvidløg salt, løg salt og selleri salt fra min krydderihylde og erstattet dem med hvidløg pulver, løg pulver, og selleri frø. En af de tilberedningsmetoder, vi bruger i storkøkkener er at blande vores tørrede hele urter eller frø sammen, opvarm blandingen i et medium tung bund gryde over medium varme, ryster konstant indtil blandingen bliver aromatisk. Dette bringer flere varianter uden at tilføje natrium. Jeg lærte også fra mange dygtige kokke til at købe en separat kaffemølle til slibning af disse urter kombinationer. Advarsel: Lad de ristede urter køle lidt inden formaling.
  KALIUM Protein Grænser for CKD Stage 4 Patienter
  Når du ser kalium niveauer Jeg forsøger at lave mad kun med fødevarer, der er lav i kalium. Det er, når jeg brainstorm og blive meget kreativ. Vores kokkeskole eksperimenteret med dette sidste år ved at gøre roer sorbet. Vi tjente det til gæster i vores restaurant og kommentarerne var alle meget positive; selv fra folk, der ikke findes af roer. Hvem sagde lavt kalium grøntsager er bare for middagstallerken længere? Hvorfor purin bør begrænses i en patient med CKD
  Fedt er en vegetarisk kost Gavnlige for CKD Stage 4 Patienter
  Jeg tager så meget fedt fra opskrifter, som jeg kan uden at opgive mit mål at holde smag i. Jeg bruger vegetabilsk bestand i stedet for salat olier, når de foretager salatdressinger. En talentfulde kokke instruktør på vores kulinariske skole lærte mig denne teknik. Resultaterne er stor; bandagen er velsmagende og vores diætist kan lide de lavere kalorier.
  SUKKER
  Jeg bruger så meget frisk frugt som muligt. Jeg finder sukker meget vanedannende; jo mere jeg bruger det jo mere jeg beder om det. Så jeg stoppede mig selv fra denne cyklus ved langsomt fravænning mig ned. Jeg spiser frisk frugt til dessert. Et trick jeg lærte af en klog kok i Scottsdale viste mig hvordan man gøre mindre protein portioner og give kunderne større portioner af frisk frugt til dessert. Varianter spist i løbet af det sidste kursus er dem, der bo på vores ganer den længste. Ved at gøre dette, jeg ikke føler frataget fødevarer jeg kan lide.
  cravings
  Jeg får ofte cravings. Det bedste forsvar er en stærk offensiv. Planlægge og har sunde valg klar, når cravings ankommer. Jeg forsøger altid at have i sæsonen frisk frugt i mit køkken til en snack, eller jeg vil have en plante-baseret dip (lavet af tofu) eller en vegetabilsk spredes til at sætte på lav-natrium kiks. Husk, de fleste mennesker tilfredsstille deres cravings med fødevarer, der er nemme at få fat i som cookies eller færdigpakkede snacks. Jeg har lært at lave mine egne praktiske fødevarer før tid-før cravings ankommer. Som en person med CKD, jeg leve med disse udfordringer hver dag. Jeg finder denne nye kulinariske udfordring en af ​​de mest vanskelige og mest givende i min 35-års kulinarisk karriere. Når jeg finder en opskrift, der smager godt og falder ind under kategorien "nyre-venlig", jeg føler som om jeg lige har vundet en guldmedalje ved OL.
  Brændt Vegetabilske Stock
  3 store løg
  6 mellemstore gulerødder
  4 pastinak
  2 porrer, hvid med to inches af den grønne top
  8 hvide svampe
  3 spsk vegetabilsk olie
  2 spsk tør Marsala vin
  6 selleri stilke
  1 hvidløg hoved
  4 blomme tomater
  3 friske timian kviste
  3 friske persille kviste
  8 hele peberkorn
  1 laurbærblad
  Pre-varme ovnen til 400 ° F. Groft Hak løg, gulerødder, pastinak, porrer og trim og kvarte svampe. Sted i to lavvandede bradepander. Toss grøntsager med olie. Sted i ovnen og rør hver 15 minutter, indtil grøntsagerne er gyldenbrun, ca 1 ½ time. Overfør ristede grøntsager til en bestand gryde eller kasserolle. Placer bradepander på stovetop med 1 spsk tør Marsala vin til hver gryde og hæld 1 kop koldt vand i hver bradepande. Varme over medium-høj varme, indtil vandet koger og brune dyppelse på bunden af ​​gryden kan skrabes. Hæld bradepande væske i bestanden puljen med de ristede grøntsager. Tilsæt de resterende ingredienser og nok koldt vand til at dække grøntsager med et ½ inch. Bring i kog ved høj varme; reducere varme til en simre, og lad koge i 45 minutter. Si materiel og kassér grøntsager.
  Chill bestand i et koldt vandbad før opbevaring i køleskabet eller fryseren i op til tre måneder.

  Nutritional Analysis (1 kop lager): Kalorier 21; Kulhydrater 4 g; Protein 0,5 g; Natrium 27 mg; Kalium 149 mg; Calcium 24 mg; Fosfor 19 mg

没有评论:

发表评论